Addis Abeba
Lieve allemaal,
We hebben net gegeten en Jessica heeft vandaag voor het eerst injera gegeten. Het nationale gerecht van Ethiopie, waar de mensen erg trots op zijn. Een soort grote pannenkoek, waar je iets afscheurt en waar je vervolgens het groente- en of vleesgerechtje wat er op ligt mee eet. Leanne koos voor vis en gaat de injera in Assosa ontdekken. We schrijven nog even op de weblog voordat wij morgen om 04:50 bij de deur staan om te vertrekken naar het westen. Een lange reis (ongeveer 600 kilometer) waar we 14 uur over gaan doen. We gaan dus zo slapen, zodat we enigszins fit zijn voor morgen! We kijken er naar uit. We gaan zoveel van het land zien. Heel bijzonder! Ps. Jessica zit op skype met Bram, het is gelukt! Mijn pc heeft geen skype... We ruilen zo even.
Gisteren hebben we Addis te voet verkend. Een bijzondere stad met veel leven op straat, waar uitersten samen leven. We zagen rijke mensen, in voor deze begrippen mooie huizen, waar de krotjes tegenaan staan. Wat vooral opviel en ook schokkend was is het ontzettend grote aantal bedelaars en misvormde mensen. Blinden, verlamden, verminkten. Ze liggen op straat te bedelen, rijden in rolstoelen en/of lopenmet stokken. Heftig om te zien.
De mensen zijn vriendelijk, willen je graag je shop in hebben en doen daar hun best voor, maar zijn niet te opdringerig. Op een terras voor 0,40 eurocent een cola gedronken en lekkere bananen gekocht (lekkerder dan in Nederland!). Veel tweelingbananen hier, dus 2 in de schil. Ook apart, die worden er in Nederland weggefilterd denken we.
Gisteravond waren we helemaal op. Echt moe. Natuurlijk een intensieve dag na een heel korte nacht. Maar absoluut heerlijk geslapen.
Vandaag was rustig.We begonnen de dag aan de kant van de straat. Allerlei orthodoxe christenen liepen langs ons hotel naar de kerk. Prachtige vrouwen en kinderen met een witte sluier om kwamen langs. Genoten. Mensen lachen vriendelijk, knikken, geven een hand. Heel mooi gezicht.Eenkudde geiten op weg naar de slachtlangs de weg. We kijken onze ogen uit.
Na lekker buiten gezeten te hebben zijn we naar een internationele kerk geweest in Addis. Een plek waar veel christenen elkaar ontmoeten. Alle kleuren waren vertegenwoordigd. Prachtig, we hebben er echt van genoten! Zo bijzonder dat christenen uit allerlei culturen, allerlei kleuren, allerlei achtergronden elkaar daar ontmoeten. Een mooie ervaring.
Daarna bij vrienden van Wilma en Peter in de tuin koffie gedronken. Vanmiddag gekletst, gelezen, familie gemaild en lekker uitgerust.
Morgenavond worden we opgewacht door de Ethiopische verloskundige en een nurse uit de clinic waar we de aankomende weken zullen verblijven. Volgens Wima zien ze erg uit naar onze komst. En dan nog wat leuks... misschien gaan we de aankomende weken bij de Ethiopische verloskundige 'wonen'! Hij is getrouwd en woont samen met zijn vrouw vlakbij de clinic in een dorpje. Heel bijzonder! Morgen even kijken hoe en wat. Eerst maar rustig daar komen per auto :-)
Vanaf nu wat minder vaak berichten waarschijnlijk. We gaan proberen nog wat foto's te uploaden!
Liefs weer van hier!
Hee Leanne (en Jessica),
wat gaaf om jullie verhalen te lezen, en de mooie foto's erbij. Ethiopië komt echt dichtbij zo. Mooi ook dat jullie naar zo'n internationale kerk konden, zal zeker een belevenis geweest zijn:-)
Veel liefs uit Wageningen, en ik blijf jullie volgen!