Voorbereidingen
Hoi allemaal,
Alvast wat informatie over ons project in Ethiopië.Over anderhalve maand hopen wij in het kader van onze minor 'Public Health Promotion' naar Ethiopie te vetrekken. Wij zijn al begonnen met aftellen.... De tickets zijn geboekt, de vaccinaties en pillen zijn gehaald, de meeneemlijstjes worden opgesteld en ons plan van aanpak voor het project is vandaag opgestuurd naar onze interne begeleider van school. We zijn benieuwd naar de feedback.
Kort wat informatie over ons project. De regio waar we naar toe hopen te gaanis een primitief gebied in het westen van Ethiopië. In de regio werkt een Nederlandse verpleegkundige die de moeder-en kind zorg daar coördineert. Door achterblijvende groei van baby's en jonge kinderen en de lifestyl van de vrouwen die jonge kinderen hebben, zet zij vraagtekens bij de praktijk van borstvoeding. Vanuit de WHO en Unicef wordt (zeker in ontwikkelingslanden) geadviseerd om baby's de eerste zes levensmaanden exclusief borstvoeding te geven. Dit kan grote gezondheidswinst opleveren. Hier wordt naar het idee van de gezondheidswerkers in het gebied niet aan voldaan.
Aan ons de opdracht om tijdens onze 5 weken daar, te onderzoeken in hoeverre er exclusief borstvoeding wordt gegeven en welke risicofactoren er zijn voor het wel of niet geven van zes maanden exclusief borstvoeding. We zullen dit doen d.m.v. interviews met de vrouwen (+ tolk) en enquetes af te nemen.
Hier en daar hopen we ook een kijkje te nemen op de 'verloskamer' en de zwangerenzorg die geleverd wordt, dus als je op zoek bent naar 'pure' verloskunde :-).... Blijf ons volgen!
Welkom om op de hoogte te blijven van onze ervaringen! We zien uit naar de dag van vertrek op 18 mei!