Africa, here we are!
Lieve allemaal,
Ons eerste bericht vanuit Addis Abeba, waar het heerlijk zonnig en warm is. Na een heel voorspoedige reis kwamen we om 03:30 aan in Addis Abeba. Direct, helemaal een Afrika gevoel. Waar kopen we ons visum? We zagen wel een klein hokje waar een bordje 'visum' stond, geen ramen, de deuren dicht. Aangeklopt en ja hoor, daar zaten 2 Ethiopische mannen in dikke winterjassen achter een schrijftafeltje. Vriendelijk gepraat, totaal geen achterdocht. Ze wilden vooral weten of we de traditionele vrouwendans van Ethiopie wel zouden gaan leren. Meneer (50+) zwiept zelf even met de heupen. Ha, ha! Visum binnen, toen geld gewisseld, ging ook prima.
Maar toen de koffers. Dat vonden we wel spannend, maar hadden (mede op advies van Leannes vader) besloten dat we heel rustig en vriendelijk zouden zijn. De eerste drie koffers kwamen zonder piepen door de scan, bij de vierde (Jessica's medische spullen) ging hij piepen. Er kwam een vrouw aan, koffer open, even een verbaasd gezicht: huh? Wij rustig vertelt dat we spulletjes 'van school'hebben gekregen om als gift te geven. Ze herkende vrij snel een fles ultrasoundgel en toen vroegen wij: 'Kent u dat? Heeft u ook kinderen?' Jahoor, daar was de lach van mevrouw en trots vertelt ze ons dat ze een zoon heeft. Samen alle spulletjes bekeken. Alles prima :-) HOERA de spullen zijn binnen!
In de ontvangsthal was Wilma nergens te bekennen en we dachten... laten we rustig wachten. Dit is Afrika toch? Er kwam een vriendelijke mevrouw naar ons toe die vroeg of we een taxi nodig hadden of dat we zouden worden opgehaald. Nee hoor, rustig aan, we worden opgehaald, zeiden we. Maar toen vertelde ze ons dat de security mensen niet meer binnen wilde laten dus dat we zelf naar buiten moesten. Even twijfel: klopt dit? Maar we deden de deur open en daar was Wilma, warm ontvangst midden in de nacht. Veel bedelaars die onze koffers wilde tillen, onderweg veel hardlopende mensen gezien (om 04:00 's nachts??) en een grote groep ezeltjes met heel veel hooi op hun rug. Van 05:00 - 08:00 heerlijk geslapen, met Wilma en Peter ontbeten en nu, de zon schijnt, gaan we Addis verkennen!
Kortom, een heel goede reis gehad, spullen binnen, nu klaar voor het verkennen van de stad. Morgen gaan we met elkaar naar een grote internationale kerk in Addis, maandag om 05:00 's ochtens vertrekken we richting Assosa (14 uur per auto, we bereiden ons voor!)
Hopelijk vanaf daar weer een bericht!
Liefs van hier,
Jessica en Leanne
Wist je dat:
De bodyscan bij Jessica altijd piept en ze zich afvraagt of ze een hoog ijzergehalte in haar bloed heeft... ;-)
Hee meiden,
Wat een goed begin van jullie avontuur!
Geniet nog lekker van dit weekend voordat het bikkelen begint. Heel veel plezier!
Lieve meiden,
Wat een mooi verhaal en wat fijn dat alles zo goed is gegaan! Fijne dagen in Addis en alvast goede reis naar Assosa.
Jullie avonturen in Ethiopië beginnen gelijk al goed! Leuk om zo te horen! En Jes, dan doe je het toch beter met je ijzer dan je zus! ;) haha!
Veel plezier dit weekend en geniet van de luxe nu! We zijn heel benieuwd naar jullie belevingen straks in Assosa. X
Meiden wat een goede aankomst :) geniet van jullie tijd!! Liefs pris
Haha, leuk verhaal. (:
Gelukkig hebben jullie een goede reis gehad!
Veel plezier in Addis en natuurlijk ook in Assosa.
Liefs!
Hee Leanne!
Ik hoorde van Evert dat je naar Afrika zou gaan, en nu zie ik dat je er al bent! Gaaf en bijzonder! Ik wens jullie een gezegende en leerzame tijd samen. En sterkte met het missen van Laurens ;)
xxx
Wat een leuk verhaal,fijn dat het met de koffers ook allemaal goed gegaan is.geniet van jullie dagen in Addis en een fijne( en zal het wel een vrolijke) kerkdienst morgen. Dag meiden veel liefs tot het volgende bericht. xxxx.
Hahhahah, Jessica Bombshell. Hahahhaha. Ik wist het altijd ;) hahahahha.
Veel plezier!!!
Hey Leanne,
Super leuk om te lezen, het is nu echt begonnen. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en belevenissen!
haha, dat zou ik wel eens willen testen Jessica, ;)
Fijn dat alles goed is gegaan bij de douane, goed dat jullie zo lief kunnen glimlachen!
Veel plezier, ik ben superbenieuwd dus houd jullie weblog in de gaten!
x
Trouwens, Lean, heb jij mijn zonnebril nog?
Je had hem pas gejat geloof ik, en ik kan hem nu nergens meer vinden..
Maakt verder niet veel uit hoor, maar het is vandaag wel heerlijk weer in Nederland. (:
x
Wauw, klinkt al superleuk Leanne!
Geniet!
Een hele goede tijd gewenst!
Liefs